УКР РУС

Білоруська тенісистка наїхала на Свьонтек, яка стала на захист українських спортсменів

22 березня 2023 , 21:24 / Читать на русском

Білоруська тенісистка Вікторія Азаренко відреагувала на слова Іги Свьонтек щодо WTA.

Нагадаємо, що перша ракетка планети Свьонтек розкритикувала діяльність WTA. Адже керівництво обговорює не те, як допомогти українським тенісистам, які через війну потрапили у складне становище, а зосереджені на російських та білоруських спортсменах, доводячи доцільність їх виступів на міжнародних турнірах. 

"Боюся, що моє імʼя використають, щоб росіяни та білоруси змагалися на Олімпіаді",– українська тенісистка

Азаренко негативно відреагувала на слова польської тенісистки. "Очевидно, що є деякі гравці, у яких є якісь інші почуття і поведінка. Загалом я не зовсім поділяю думку Іги. Я б порадила їй подивитися на те, що було зроблено, перш ніж давати коментар. Очевидно, що як член Ради гравців я буду рада надати всі ті факти, які були зроблені. І я думаю, що це був би відповідніший спосіб провести цю розмову", – цитує Азаренко BTU.

До слова, українка Леся Цуренка раніше відмовилася виходити на корт проти Аріни Соболенко з білорусі. Все через слова гендиректора WTA Стіва Саймона під час особистої розмови. Він заявив, що сам не підтримує війну росії проти України. Проте якщо тенісисти з рф і білорусі виступають "за" агресію, це тільки їхня власна думка, яка не має засмучувати інших.