УКР РУС

Australian Open: Костюк та Калініна пробились в друге коло основи, виліт Ястремської і Цуренко

16 січня 2023 , 09:27 / Читать на русском

Українські тенісистки виступили в першому раунді основної сітки Australian Open.

Australian Open 2023. 1/64 фіналу

Марта Костюк (Україна) – Аманда Анісімова (США) – 6:3, 6:4

Коко Вандевей (США) – Ангеліна Калініна (Україна) – 3:6, 1:6

Даяна Ястремська (Україна) – Альона Остапенко (Латвія) – 4:6, 2:6

Леся Цуренко (Україна) – Кароліна Мухова (Чехія) – 1:6, 2:6

"Неймовірно, але факт": Цуренко іронічно відреагувала на жеребкування Australian Open

Марті Костюк (WTA 57) знадобилось два сети, щоб впевнено здолати Аманду Анісімову (WTA 29). Раніше суперниці вже зустрічалися на корті, в особистих зустрічах веде українка – 2:0. У 1/32 фіналу Костюк зустрінеться з австралійкою Олівією Гадекі (WTA 200).

Ангеліна Калініна (WTA 39) стартувала в основній сітці з розгрому над американкою Коко Вандевей (WTA 139) та вперше у кар'єрі пробилась в друге коло Відкритого чемпіонату Австралії. Минулого сезону вона програла у першому раунді. Наступною суперницею першої ракетки України стане представниця Чехії Петра Квітова (WTA 15).

Даяна Ястремська (WTA 101) поступилась латвійці українського походження Альоні Остапенко (WTA 17) та вилетіла з турніру. Протягом поєдинку Даяна жодного разу не зробила брейку. В наступному етапі Остапенко зіграє з переможницею матчу Анна Бондар – Анна Богдан.

Леся Цуренко (WTA 134) поступилася Кароліні Муховій (Чехія, WTA 133) у двох сетах. Українка жодного разу не взяла своєї подачі, а у другому сеті навіть взяла медичний тайм-аут. У 1/32 фіналу Мухова зустрінеться з представницею США Даніель Коллінз.