УКР РУС

Стаховський про побачене в Бахмуті: "Ми адаптувалися до смерті"

30 грудня 2022 , 18:30 / Читать на русском

Легенда українського тенісу Сергій Стаховський поділився з іноземними журналістами переживаннями від побаченого в Бахмуті, який зараз є однією із найгарячіших точок на карті України.

"Коли бачиш трупи, це вже не має значення. Це все сила звички, скажімо так (зітхає). На жаль, людина може адаптуватись до всього. Ми адаптувались до ракетних атак. До страху. І ми адаптувались до смерті.

Стаховський: Єдина мова, яку росіяни розуміють, це мова сили

Ти бачиш руїни, втрачене життя, зруйноване майбутнє. В когось будинок перетворений на брухт, в когось – вбита родина. Це важко. Це чиста жорстокість. У Бахмуті ми ходили в школу, яка була фантастичною: з басейном, футбольними і баскетбольними майданчиками... Все це було знищено авіаударами. В Києві в окремих районах немає ні мережі, ні світла, ні опалення. Це вже не те місто, в якому я жив. росія спричиняє смерть, руйнування та біль. Це терористична держава.

У кожного є свої проблеми і своє життя, ми не очікуємо, що інші країни воюватимуть разом з нами. Ми просимо лише, щоб Європа дала нам достатньо засобів, щоб відправити росіян назад на їхнє місце: по інший бік кордону", – сказав зірковий екс-тенісист в інтерв'ю L'equipe.

Також Стаховський розповів, як нещодавно ледь не загинув. Під час звільнення Яцьківки, яка розташована на кордоні Донецької і Харківської областей, спортсмен перебував в БТРі, в який поцілила російська ракета.