УКР РУС

Скандальний Мєдвєдєв вперше заговорив про Україну та своє відсторонення з Вімблдону

16 травня 2022 , 14:34 / Читать на русском

Друга ракетка світу Даніїл Мєдвєдєв озвучив свою позицію щодо вигнання росіян та білорусів з Вімблдону.

"У мене був деякий час, щоб стежити за тим, що відбувається. Це (війна в Україні, – прим. Спорт 24) дуже засмучує.

Світоліна після оголошення вагітності вилетіла з топ-30 світового рейтингу – незабаром Україна отримає нову першу ракетку

Щодо рішення Вімблдону, то з одного боку я можу їх зрозуміти, але з іншого – я думаю, що це несправедливо. Це делікатна ситуація, оскільки вона створює прецедент та ставить інші турніри у незручне становище. Де проходить межа? Які правила, які мають призвести до можливого виключення?

Ми обговорювали це питання з ATP – тенісисти за законом вважаються самозайнятими. Нині у Великій Британії самозайняті росіяни мають право працювати. Тому, якщо я матиму можливість зіграти на Вімблдоні, я буду дуже радий зробити це. Я дуже люблю цей турнір. Якщо ні – прийму це.

Я особисто намагаюся поважати будь-яку думку, бо кожна людина має своє життя. Якщо, наприклад, показати тенісний м'яч ста людям, я впевнений, що деякі з них скажуть, що він зелений, а не жовтий. Я вважаю, що він жовтий, але якщо хтось скаже мені, що він зелений, я не збираюся вступати з ним у конфлікт через це", – розповів Мєдвєдєв для ESPN.

Нагадаємо, що організатори Вімблдону вирішили не допускати на турнір представників країн-агресорів через війну в Україні.