УКР РУС

Стаховського шокувало рішення Вімблдона викинути росіян та білорусів

28 квітня 2022 , 20:17 / Читать на русском

Відомий український тенісист Сергій Стаховський був приємно вражений тим, що на Вімблдоні не буде представників країн-агресорів.

"Не можу сказати, що це була радісна реакція, але я вважаю, що це потрібно зробити. У перші два тижні війни я ставився до цього спокійніше, вважаючи, що про кожну людину потрібно судити за її позицією, але ми знаємо, як російські війська поводяться в окупованих містах. Ми знаємо, на що вони здатні: різанина, зґвалтування, тортури. Тож вибачте, тепер у мене інша думка.

"Вони повинні зробити щось, щоб зупинити монстра": у Федерації тенісу України засудили позицію ATP та WTA

Щиро кажучи, я був трохи шокований, тому що позиція Вімблдона дуже сильна, чого я не очікував. Але, звичайно, я вдячний за їхнє рішення, тому що я не думаю, що зараз можна зробити щось ще. Це чемпіонат, на якому завжди були свої правила. Повністю біла (форма) та інше. Вони завжди були за те, щоб рухатися у правильному для гри напрямі. Вімблдон завжди був іншим, тому що це приватний клуб", – цитує Стаховського БТУ.

Нагадаємо, що українець служив у теробороні Києва. Стаховського перевели в резерв ЗСУ і він вирішив навідатися до сім’ї в Угорщині.