УКР РУС

Капітанка збірної України з художньої гімнастики розмірковує про завершення кар'єри у 22 роки

11 вересня 2024 , 19:50 / Читать на русском

Капітанка збірної України з художньої гімнастики Марія Височанська поділилась думками про завершення професійної кар'єри.

"Для мене цей олімпійський цикл був надзвичайно складним, і психологічно, і фізично. Ігри в Парижі видались для мене дуже емоційними, бо я плакала від радості і від розпачу. Зараз я відпочиваю, відхожу від цього, тому що мене болить за те, що ми втратили можливість піднятися на п'єдестал.

"Не скажу, що від Дерюгіної були сильні слова підтримки": капітанка збірної України з художньої гімнастики розповіла про розмову з тренеркою після фіналу ОІ-2024

Також травми, які є, і були протягом цих років, нікуди не поділися, треба підтягнути здоров’я. Я думаю, що моя спортивна кар'єра… До Лос-Анджелеса я точно не дойду. Можливо, вже час спробувати себе в чомусь іншому і рухатись далі, бо особисто я віддала максимум цьому спорту.

Я б хотіла розвивати спорт в Україні, а художню гімнастику особливо, тому що під час війни дітям важливо себе чимось відволікати. Хочу популяризувати гімнастику, тому через війну багато чого закрилось, особливо на сході України. Можливо, мені б хотілося усучаснити щось у тренувальному підході.

Хочеться покращити український спорт, допомогти, особливо, як спортсмен, який пройшов досить багато. Я бачила зсередини всілякі штуки, які вже час змінювати. Можливо, я зможу це зробити, це було б класно", – розповіла Височанська у коментарі NV.

Нагадаємо, що Україна стала 7-ю у фіналі Олімпіади з художньої гімнастики у груповому багатоборстві.