УКР РУС

Українська дворазова призерка Олімпіади з артистичного плавання завершила кар'єру

31 серпня 2024 , 14:16 / Читать на русском

Дворазова бронзова призерка Олімпіади-2020 в артистичному плаванні Марта Фєдіна оголосила про завершення кар’єри у 22 роки.

"Ось і прийшов час поставити крапку. Це була красива історія дівчинки, яка в 5 років прийшла просто навчитися плавати, а стала дворазовою бронзовою призеркою Олімпійських ігор, п’ятиразовою чемпіонкою світу та одинадцятиразовою чемпіонкою Європи, найкращою синхроністкою Європи-2022 (дякую Вікіпедії, що нагадала про всі мої титули), трішки похизуюся, бо коли, як не зараз?

Україна здобула історичну медаль у міксті настільного тенісу на Паралімпіаді-2024

Здавалося, що я досягла всього, про що можна мріяти у моєму виді спорту, але завжди хочеться більшого. Ці два роки були складними для кожного українського спортсмена і я не виключення. Я отримала гіркий досвід поразок, сліз та розпачу. Неприємне відчуття, коли ти не можеш досягнути своєї мети, зупиняєшся за крок від неї.

Так сталося і з моєю другою Олімпіадою, нам не вдалося відібратися командою в Париж. Ми гідно прийняли поразку, щоб, зробивши висновки, повернутися сильнішими. Після таких подарунків долі, дійсно починаєш цінувати себе, свої заслуги та людей, які були поруч весь цей прекрасний, цікавий та тяжкий шлях.

Ці люди – мої батьки, друзі, та тренери, без яких не було б нічого. У професійному спорті тренери стають твоїми другими батьками, знають про тебе більше і часу з ними проводиш більше, ніж з рідними. З впевненістю можу сказати, що у цьому плані я неймовірно фартова людина, бо доля мені подарувала дві найкращі сімʼї, які завжди мене підтримували, вірили в мене, коли я сама зневірялася і в особливо важкі періоди просто витримували мене. Шалена повага, любов та вдячність.

Також окрема ода дівчатам по команді, бо з дитинства їх було немало. Вони всі фантастичні, деякі з них стали мені найкращими подругами по життю. Дякую спорту за все, що маю, за людей, яких зустріла на своєму шляху, чого досягла і тим, ким стала.

Спорт зробив мене тією людиною, якою я мріяла стати з дитинства. І я ні про що не жалкую. Тож привіт світ без води, мені здається, що я зовсім не вмію в тобі плавати. Тож час досягнути успіхів і у тобі", – написала Фєдіна на своїй сторінці в Instagram.