УКР РУС

Акула відкусила плавчині ногу, атлетка відбилася і врятувалася втечею – зараз готується до дебюту на Паралімпіаді

31 серпня 2024 , 12:01 / Читать на русском

Американська плавчиня Александра (Алі) Трувіт вражає силою духу на Паралімпіада-2024.

Минулого року Трувіт пережила жахливий інцидент. Разом із подругою Софі Пілкінтон вона поїхала відпочивати на райські острови Теркс і Кайкос, неподалік від Багамських островів в Атлантичному океані.

Україна піднялась на 4 позиції, Китай лідирує – підсумки другого дня Паралімпіади-2024

Обидві жінки були плавчинями в коледжі. Але те, що 24 травня 2023 року почалося як звичайна відпустка, перетворилося на кошмар.

Алі та її подруга займалися підводним плаванням, коли на них напала акула. "Я пам'ятаю весь напад, я весь час була у свідомості. Це найстрашніший кошмар для будь-якої людини, і він збувся. Акула швидко засунула мою ногу собі рот і відкусила її частину.

Ми били ногами і штовхали акула, але вона все одно вкусила мене за ногу, і нам довелося плисти 50-75 метрів назад до човна, щоб врятуватися. Після цього було важко навіть чути шум води і не мати жахливих спогадів", – зізнається американська плавчиня виданню Marca.

Жінці довелося ампутувати ліву ногу. Першого вересня вона дебютує на Паралімпійських іграх. Трувіт змагатиметься на дистанції 100 метрів вільним стилем. На 5-й день вона попливу на 400, а на 6-й – на 100 метрів на спині.