УКР РУС

Олімпійський чемпіон Абраменко шокував російського спортсмена правдою про війну в Україні

26 березня 2022 , 18:22 / Читать на русском

Олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 та срібний призер Пекіна-2022 Олександр Абраменко поділився думками про російсько-українську війну та розповів про спілкування з російськими спортсменами.

"На Олімпіаді стежив за новинами та чув, що Росія збирається напасти, але до останнього не міг повірити, що таке трапиться.

Олімпійський чемпіон Абраменко через обстріли Києва ночує на підземній парковці з дружиною та 2-річним сином – фото дня

Я живу поруч з аеропортом Жуляни, і було страшно, коли його бомбардували ракетами та одна влучила у житловий багатоповерховий будинок.

Також моторошно було, коли часто бачив як спрацьовує система ППО та збиває ракети близько, що аж вибухова хвиля діставала до будинку.

Іллю (Буров – російський фрістайліст) я привітав як спортсмен спортсмена. Хоча фото і не було моєю ініціативою, це обговорювали ті ЗМІ, які, окрім смажених фактів, нічого цікавого не можуть написати, щоб їх читали та заходили на сайти.

Він писав мені, питав що в нас відбувається, я йому розповів все як є. Він був у щоці від того, що я йому розповів, адже їм по ТВ показують зовсім іншу картинку.

Думаю, що всі російські спортсмени, які мовчать про ситуацію в Україні, або вірять пропаганді, яка у них йде по телебаченню, або бояться відповідальності за свої висловлювання на цю тему", – сказав Олександр виданню FanDay.

Нагадаємо, Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці на Олімпіаді-2022 – ця нагорода стала єдиною для України на Іграх. Після змагань Олександр зіштовхнувся з критикою за фото, де його обіймає російський спортсмен Ілля Буров.