УКР РУС

МОК організує Кіберолімпіаду – намагається налагодити контакт із молоддю, бо традиційні вболівальники старіють

15 червня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має проголосувати за створення Кіберспортивних ігор наступного місяця на сесії під час Олімпіади в Парижі.

Ігри стануть головною подією для геймерів всього світу. Вже розглядається потенційна країна проведення Кіберолімпіади – скоріш за все, нею стане Японія.

Український кіберспортсмен CS2 призупинив кар'єру, щоб вступити до лав ЗСУ

Як повідомляє Reuters, МОК уже багато років намагається налагодити контакт із молодим поколінням потенційних олімпійських уболівальників, на тлі того, як його традиційна олімпійська аудиторія поступово старіє. У організації сформували спеціальну комісію для вивчення можливостей. А 2021 року МОК розробив віртуальну олімпійську серію – пілотна спроба у кіберспорті.

"Створюючи Олімпійські кіберспортивні ігри, МОК робить важливий крок уперед і йде в ногу з темпами цифрової революції", – заявив Бах на прес-конференції.

"Ми дуже раді тому, з яким ентузіазмом кіберспортивна спільнота, представлена ​​в нашій Комісії з кіберспорту, сприйняла цю ініціативу. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює", – зазначив президент МОК.

Також Бах додав, що в рамках МОК буде створена нова структура, але вона буде повністю відокремлена від організаційної та фінансової моделі традиційних Олімпійських ігор.