УКР РУС

Український велогонщик зламав традицію на перегонах в Італії – успіх у першому професійному сезоні

26 травня 2024 , 18:02 / Читать на русском

Український велогонщик італійської команди Corratec-Vini Fantini Кирило Царенко став переможцем одноденної гонки в Італії.

Царенко виграв перегони Grand Prix Santa Rita, які щорічної відбуваються у регіоні Марці. 168.1 кілометра дистанції 23-річний українець подолав за 3:56:59 години. На фініші перевага Царенка над найближчим переслідувачем, італійцем Джованні Де Карло із Zalf Euromobil становила 1:10 хвилини.

Онофрійчук здобула бронзу у вправах з обручем на дебютному ЧЄ з художньої гімнастики

Для 23-річного спортсмена ця перемога стала першою у кар’єрі на міжнародних одноденних гонках на дорослому рівні. Цікаво, що він став першим неіталійським гонщиком, який виграв Grand Prix Santa Rita за 34 роки проведення змагань.

Кирило Царенко – дворазовий чемпіон України серед юніорів (2020, 2021) у гонці з роздільним стартом. Переможець групової національної юніорської гонки 2020 року. Зараз проводить перший професійний сезон. За італійську Corratec-Vini Fantini виступає з 1 серпня 2023 року. Спочатку захищав кольори команди як стажист, а в грудні минулого року підписав повноцінний контракт на два роки.