УКР РУС

"Жодні класні умови не замінять будинок": український дзюдоїст – про життя під час війни

13 березня 2022 , 15:54 / Читать на русском

Дзюдоїст збірної України Артем Лесюк розповів, де його застала війна, яку розпочала росія в Україні.

"23 числа ми потренувалися, а 24-го вночі дізналися, що в Україні почалася війна. Весь збір пішов коту під хвіст, адже всі були шоковані, як у 21 столітті в цивілізованих країнах може бути війна. Тим більше, це в нашому будинку, в нашій країні. Ще кілька днів тому всі усміхалися, раділи життю.

"Вони бояться бути покараними за правду": Романчук розлючений мовчанням російських спортсменів

Перший тиждень не було жодного бажання тренуватися, всі думки були лише про рідних та близьких, як їх захистити. Адже ми були дуже далеко і крім телефонного зв'язку більше нічого зробити не могли. Ми намагалися тренуватися, але моральний стан залишав бажати кращого, а мови про участь у змаганнях взагалі не йшло.

Потім після Іспанії ми поїхали до Чехії. Нас запросила чеська федерація, вони нам допомогли фінансово, все сплатили, навіть кімоно дали. Дякуємо їм велике за це. Та й загалом нас готові прийняти дуже багато країн, це дуже приємно у такий складний для нас час. Я та інші хлопці збиралися повертатися в Україну, але родичі всім сказали, що нам нема чого їхати, нам краще зібратися та тренуватися, щоб піднімати країну. Нам краще робити так, щоб про нас чули і нас бачили у такий складний час. 

Мою сім'ю вдалося вивезти, слава Богу, всі живі та здорові. Дуже сподіваємося, що війна скоро закінчиться і ми повернемось додому. У Європі, звісно, ​​добре, але жодні класні умови не замінять будинок. Дуже хочеться повернутися додому, щоб настав мир, і ми жили тим життям, яке у нас було до війни", – сказав Лесюк Xsport.