УКР РУС

Верняєв, Ковтун, Радівілов: у збірну України зі спортивної гімнастики включені всі зірки

28 березня 2024 , 18:24 / Читать на русском

Головний тренер збірної України зі спортивної гімнастики Геннадій Сартинський назвав список спортсменів, які виступлять на чемпіонаті Європи-2024.

Україну представлять Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Назар Чепурний та Радомир Стельмах, інформує Суспільне Спорт.

Гімнастку, якій Польща "зіпсувала настрій", повернули до збірної України

Микита Мельніков та Пантелій Колодій, які виступали на Євро-2023, у заявку не потрапили, натомість Верняєв та Чепурний, які пропустили континентальну першість минулого року, тепер у складі.

"Завдання – добре підготуватися та показати свій найкращий результат. Тут маємо зрозуміти, що можемо зробити на Олімпійських іграх. Хочемо остаточно затвердити, у кого зі спортсменів який сильний прилад", – пояснив Сартинський.

Зазначимо, що для Верняєва це буде перший ЧЄ з 2019 року. Ковтун захищатиме звання чемпіона Європи у паралельних брусах. Радівілов, який є чотириразовим чемпіоном Європи, не вигравав "золото" турніру з 2021 року.

Чемпіонат континенту пройде з 24 по 28 квітня в італійському Ріміні. На ньому розігруватимуть олімпійські ліцензії, Україна вже має одну чоловічу командну, яку здобула на першості світу-2023.