УКР РУС

В.о. міністра молоді та спорту України Бідний відреагував на видачу повісток у спортзалах

29 грудня 2023 , 22:03 / Читать на русском

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний поділився думками про видачу повісток у спортзалах.

"Для мене це нічим не відрізняється від ситуацій, коли представники ТЦК ходять по квартирах чи по ресторанах. Зрозуміло, що вони працюють там, де вони бачать, що є люди, які мають певну підготовку. В принципі, це їхня робота, я не можу їх за це засудити. Я не вважаю, що прийти до зали це щось надзвичайне…

В.о. міністра спорту Бідний розсекретив, чи буде Україна бойкотувати найближчі Олімпійські ігри

Просто в новинах про це повідомляють з такою конотацією, нібито йдеться про якесь покарання: що прийшли й тебе спіймали. Інформаційне поле саме формує образ працівників ТЦК як посланців чогось злого. Я вважаю, це неправильно.

До нас в Укрспортзабезпечення нещодавно прийшли, понад двісті повісток вручили. І спортсмени, і тренери сходили для уточнення даних. Когось з них викликали, вони пішли на навчання.

Усі ми розуміємо, що, як кажуть сьогодні, кожному доведеться взяти в руки зброю. Ми маємо бути до того готовими. Якщо такою є потреба часу, щоб захистити нашу країну, – значить, нашим спортсменам, тим, хто тренується і займається, треба бути до цього готовими. Яка різниця, де знаходитимуть цих людей?

– І про стан інформаційного поля, яке, все ж таки, мені здається, має ставати відповідальнішим. Ми розуміємо, "мистецтво заголовка"… "Прийшли до Спортлайфу"… А що, до того не приходили? Не ходять по вулицях, не вручають повістки в інших місцях? Що такого екстраординарного взагалі в цій події? Що, хтось не знає, що в нас йде війна? – сказав Бідний у коментарі BBC.