УКР РУС

"Гутцайт – найгірший міністр молоді та спорту в історії України": олімпійська чемпіонка вщент рознесла роботу екс-чиновника

10 листопада 2023 , 13:56 / Читать на русском

Золота медалістка Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Стелла Захарова негативно оцінила роботу Вадима Гутцайта на посаді міністра молоді та спорту України.

Олімпійська чемпіонка 1980 року в командному заліку Стелла Захарова прокоментувала відставку Вадима Гутцайта. Та оцінила результати його роботи на посаді міністра молоді та спорту України.

Заміна Гутцайту: Кабмін призначив виконувача обов’язків міністра молоді та спорту України

"Моя думка, що за останній час не було зроблено того, чого б хотілося. На превеликий жаль, міністр не виконав свої обіцянки. Я тривалий час перебуваю у спорті і можу сказати, що Гутцайт – це найгірший міністр молоді та спорту, який був в історії незалежної України. 

Він мав, як спікер, об'єднати український спорт у цей важкий час, але він цього не зробив. У всіх федераціях, зокрема і в нашій, були тільки скандали і непорозуміння. Цьому сприяв і Гутцайт. 

Усі міністри намагалися знаходити якесь порозуміння між федераціями, але тільки не він. До Олімпійських ігор залишився рік, але я не можу сказати, що було щось зроблено для Української федерації гімнастики.

Я навіть не можу згадати, що в нього вийшло. Коли щось виходить, то Гутцайт хвалить себе, а коли трапляються провали – звинувачує інших. Міністр має вміти брати на себе відповідальність, бо особисто йому довірили орган управління. Треба вміти визнавати помилки", –розповіла Стелла Захарова в інтерв'ю виданню Sport-express.ua.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла відставку Вадима Гутцайта з посади міністра. Однак він залишається працювати президентом Національного олімпійського комітету України.