УКР РУС

Чоботар прокоментував знищення російського каратиста у бронзовому фіналі ЧС

1 листопада 2023 , 10:06 / Читать на русском

Валерій Чоботар поділився емоціями після звитяги над росіянином на чемпіонаті світу з карате у Будапешті.

Нагадаємо, у поєдинку за бронзову нагороду українець взяв гору над "нейтральним" росіянином Едуардом Гаспаряном. В мережі завірусився епізод, де Чоботар поглядом знищує суперника ще до початку дуелі.

Чоботар здобув бронзу на ЧС з карате, здолавши росіянина

"Погляд передав ті емоції, які я відчував на той момент. Те, що бачили на картинці, те й було під час поєдинку. Ця медаль надзвичайно приємна, максимально приємні емоції. Бо вона була здобута одночасно з бронзою Андрія Заплітного.

Після своєї перемоги пішов його розминати, допомогати, бо у нього одразу поєдинок після мене був. Після його перемоги емоції, які я відчув, мене дуже переповнили, ми навіть розплакалися разом. Зробили історію, яку ще ніхто не робив: два хлопця з одного міста, одного клубу здобули медалі чемпіонату світу.

Насправді Гаспарян мене вже чекав, бо програв у півфіналі. Я розумів, що коли переможу у втішному поєдинку, то буду битися з москалем. Розумів, яка буде відповідальність, якими будуть емоції. Їхав підготовленим до цього. Знав, якщо буде така ситуація і доведеться з ним битися, хотів би його декласувати, показати наш рівень майстерності, яка країна краща, яка переможе. Який би фронт ми не взяли — маємо перемагати у них постійно", – заявив Чоботар у коментарі для Суспільне.Спорт.

До слова, на чемпіонаті світу-2018 Валерій завоював срібну нагороду.