УКР РУС

Україна бойкотуватиме ЧС з дзюдо серед юніорів через допуск росіян

2 жовтня 2023 , 15:55 / Читать на русском

За кілька днів до старту чемпіонату світу з дзюдо серед юніорів до турніру допустили представників країни-терориста.

Форум у Португалії стартує вже 4-го жовтня. Збірна України бойкотуватиме світову першість серед юніорів. Про це повідомив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк на своїй сторінці в Facebook.

"Наче це ми розпочали війну": тренер збірної України з дзюдо – про дивну поведінку міжнародної федерації

"Кілька днів тому Міжнародна федерація дзюдо, як завжди в останній момент, допустила до світових змагань в нейтральному статусі семеро російських спортсменів, один з них чинний військовослужбовець.Тож, збірна України відмовилась від участі у світовій юніорській першості. 

Хочу знову наголосити, моя позиція, як Президента ФДУ, позиція Президії національної Федерації  щодо таких рішень IJF незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорок не місце у світовому спорті.

Дзюдо нас вчить поважати суперника та демонструвати цю повагу на татамі. Та в наших реаліях це неможливо. А вся ця історія з "нейтральними" атлетами – просто якийсь фейк. Адже весь цивілізований світ розуміє, що під  "нейтральністю" ховаються спортсмени країни, яка веде криваву війну прямо в центрі Європи. Тому на юніорському чемпіонаті світу України не буде.

Наша збірна продовжить підготовку до Чемпіонату Європи, Кубків Європи та інших важливих змагань. В зоні олімпійської кваліфікації в України вже є четверо спортсменів, і це дуже вагоме досягнення, враховуючи наш непростий шлях. Будемо чекати на остаточне рішення щодо участі росіян та білорусів в Олімпіаді 2024 від Міжнародного Олімпійського комітету. Сподіваємось, здоровий глузд переможе", – написав Михайло Кошляк.