УКР РУС

Українські борці не потиснули руки росіянам на ЧС – реакція організаторів

15 серпня 2023 , 18:52 / Читать на русском

Українці відмовилися тиснути руки росіянам на старті юніорського чемпіонату світу з боротьби в Йорданії.

Перед початком світової першості U20 спалахнув скандал. У липні Польщу позбавили права проводити турнір через те, що вона відмовилася видавати візи росіянам.Відтак спортивний форум перенесли до Йорданії. 

Трагічна статистика: Шмигаль розказав, скільки українських спортсменів вбила росія за час повномасштабного вторгнення

Навесні United World Wrestling, керівна міжнародна організація з боротьби, допустила росіян і білорусів до змагань під своєю егідою. Щоправда, представники держави-терористки і її поплічниці мусили дотримуватися повного нейтралітету і не належати до збройних структур.

За правилами UWW, борці мають тиснути один одному руку до та після сутички. Однак після скандалу з Ольгою Харлан на чемпіонаті світу МОК закликав до чутливості організаторів турнірів з різних видів спорту на змаганнях між українцями і так званими "нейтральними" атлетами.

Перед стартом ЧС з боротьби міністр спорту України Гутцайт заявив, що президент UWW Ненад Лаловіч дозволив не тиснути руку росіянам і білорусам. Українці Іван Примаченко, Володимир Кочанов та Алім Мусувєтов змагалися з білорусами Владиславом Козловом і Алєксандром Градовкіним та росіянином Ібрагімом Кадієвим відповідно, розповідає Суспільне. Спорт. Символічних рукотискань не було, але сакнкцій щодо українців справді не застосували.