УКР РУС

Трагічна статистика: Шмигаль розказав, скільки українських спортсменів вбила росія за час повномасштабного вторгнення

15 серпня 2023 , 08:30 / Читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав страшну кількість загиблих українських спортсменів від початку повномасштабної війни з росією.

"Спорт та воєнна агресія несумісні. Держави, які заплямували себе кров’ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх.

21-річний український хокеїст загинув на війні з російськими окупантами

За час повномасштабної війни росія вбила 340 українських спортсменів і тренерів, зруйнувала або пошкодила 343 спортивні об’єкти, щодня атакує мирні міста і села ракетами та дронами.

Україна налаштована рішуче. Сформована потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, куди входять 35 держав. Разом ми готові бойкотувати Олімпійські Ігри в Парижі, якщо рф та білорусь будуть допущені до участі у змаганнях. Очікуємо, що МОК ухвалить правильне рішення та рішуче відсторонить агресора від Олімпіади", – написав Шмигаль на своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, Олімпіада в Парижі розпочнеться 26 липня 2024 року і триватиме до 11 серпня. Додамо, нещодавно польський сенатор Анджей Персон висловив невтішний прогноз, що представників країни-терористки і її поплічниці таки допустять до Ігор.