УКР РУС

Україна може відмовитися від бойкоту кваліфікаційних змагань на ОІ-2024, де виступають росіяни та білоруси

23 липня 2023 , 18:14 / Читать на русском

Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт розповів, що дискусія вже розпочалася.

Міністерство може переглянути наказ про заборону українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях, де є заявлені росіяни та білоруси. Перемовини з федераціями вже розпочалися. Причиною такої зміни думки стало те, що, ймовірно, росію та білорусь не запросять на Олімпіаду-2024.

МОК заборонив Великій Британії проводити відбір на Олімпіаду з нових видів спорту – винні росіяни та білоруси

"Як ми прочитали на сайті МОК, за декілька днів будуть надіслані запрошення про участь в Олімпійських іграх усім країнам у світі, але не буде запрошена російська федерація і білорусь. І це, я вважаю, уже якась перемога і нашої спортивної спільноти, і міністерства, і НОК. Тому що постійно працювали й працюватимемо, щоб росіян і білорусів не було.

І оскільки зараз росіянам і білорусам не будуть надіслані запрошення, то росії й білорусі як офіційних країн не буде на ОІ. Ми вже розпочали дискусію щодо можливості того, щоб наші спортсмени брали участь у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади, якщо країн-агресорів не буде на Іграх", – наводить слова Гутцайта Tribuna з посиланням на телемарафон "Єдині Новини".

Нагадаємо, у квітні 2023 року міністерство молоді та спорту опублікувало наказ про заборону участі українським спортсменам в змаганнях, де беруть участь росіяни та білоруси. Зазначимо, МОК все ще може допустити представників країн-агресорів, але під нейтральним прапором.