УКР РУС

"МОК протягом всієї ситуації в Україні був шалено проросійським", – очільник НОК Фінляндії

31 травня 2023 , 14:32 / Читать на русском

Очільний Національного олімпійського комітету Фінляндії Ян Вапаавуорі розніс МОК за позицію щодо окупантів.

"Як і раніше, я сподіваюся, що російські і білоруські спортсмени не поїдуть на Олімпійські ігри в Парижі. Чи не схоже на те, що спортивний світ прагне повернути росіян і білорусів на міжнародні змагання?

Італія допустить 11 фехтувальників з росії та білорусі до ЧС-2023 – безглузді виправдання президента місцевого НОК

Міжнародні спортивні федерації уповноважені ухвалювати рішення про допуск росіян та білорусів, але з іншого боку – МОК поставив такі жорсткі умови в своїх рекомендаціях, що це знизило можливість повернення спортсменів з цих країн. Ситуація незрозуміла, відкрита.

Є очевидні ознаки того, що росія вважає умови настільки жорсткими, що сама відмовиться від участі. В цілому, я змушений визнати, що МОК, як організація, протягом всієї ситуації в Україні був шалено проросійським. Жорсткі санкції, які були застосовані щодо росії та білорусі, є результатом тиску на МОК з боку окремих країн, національних комітетів, спортивних федерацій і політиків. Тільки так вдалося зайняти жорстку позицію", – наводить слова Вапаавуорі IS.

Зазначимо, що далеко не всі спортивні організації дотримуються абсурдних рекомендацій та продовжують ігнорувати представників рф і рб.