УКР РУС

"Сльози, істерика, образа": сенсація збірної України – про зірваний дебют на ЧС з дзюдо

7 травня 2023 , 16:04 / Читать на русском

Українська дзюдоїстка Юлія Гребеножко не змогла дебютувати на чемпіонаті світу через допуск росіян і білорусів.

"Кожен спортсмен з України, який готувався на цей чемпіонат світу, моніторив у своїй вазі заявку. І от зайшла, перевірила, чи є хтось із країни-агресора у моїй вазі, то виявилося, що є спортсменка. І все. Розчарування таке, що не можу передати словами. Сльози, відразу істерика, образа якась. Погано відреагувала. Дуже негативно.

"Завдяки "праці" спортивних чиновників до бойкоту України ЧС з дзюдо доєдналося рівно нуль людей", – коментатор

Було важко відібратися на чемпіонат світу, бо лише зараз почала гарно боротися, відчувати себе на татамі. Повірила, що я щось можу. Такий поштовх був: виграла Кубок Європи, завдяки цьому відібралася на ЧС. Була максимально налаштованою на результат. Після збору в Німбурзі зазнала травми. Попри те, що це болюче ушкодження – болить і досі – тренувалася, викладалася на максимум, дуже готувалася. Так хотіла поїхати, як ніколи в житті.

Я з Чернігівської області. Живу і тренуюся в Чернігові. Страшні події нас також зачепили. Думаю, що всі в Україні знають, куди і що прилітало в місто. Перші три місяці взагалі не було тренувань. Не до тренувань було. А потім вже, як і всі, почали відновлюватися, тренуватися, набирати форму. Дякувати богу, все добре йшло. Хоч ситуація в країні складна, намагалися триматися позитиву і тренуватися. Це наша основна задача. Звичайно, хочу олімпійську медаль. Хочеться, звісно, золоту, але медаль будь-якого рангу дуже важлива і цінна для кожного спортсмена", – сказала Гребеножко в інтерв'ю Суспільному.