УКР РУС

"Україна недостатньо зробила, щоб росіян не допустили до міжнародних змагань", – Беленюк

3 травня 2023 , 18:33 / Читать на русском

Олімпійський чемпіон та народний депутат України Жан Беленюк поділився думкою щодо допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

"Якби було зроблено достатньо, росіян би не допустили. Я вважаю, що основна робота повинна була торкатися безпосередньо Міжнародного олімпійського комітету. І Національний олімпійський комітет повинен був зробити все, щоб не були надані нові рекомендації, які маємо наразі.

Міжнародна федерація дзюдо не допустила вісьмох російських атлетів на ЧС

Чому? Поясню. Ми маємо велику кількість різноманітних федерацій з великим впливом росії всередині них. І зараз, коли по суті вся відповідальність була перекладена з МОК на безліч різноманітних організацій, ми будемо мати абсолютно хаотичний підхід до того, як ті чи інші федерації розв'язують подібні проблеми – дехто тримається, дехто одразу допускає.

Ми не вбачаємо абсолютно жодної причини робити подібні речі, зважаючи на те, що з минулого року ситуація ніяким чином не змінилася. росія продовжує вбивати цивільних українців, руйнувати спортивну інфраструктуру, і в нас уже близько трьохсот спортсменів, які загинули на цій війні", – сказав Беленюк у коментарі DW.

Нагадаємо, МОК рекомендував міжнародним федераціям допускати росіян та білорусів до змагань під нейтральним прапором.