УКР РУС

Трансгендерна велосипедистка вперше в історії перемогла на шосейній багатоденці

2 травня 2023 , 22:45 / Читать на русском

Трансгендерна американська атлетка Остін Кілліпс виграла загальний залік шосейної багатоденки Tour of the Gila.

Багатоденка Tour of the Gila відбувається під егідою Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Ця організація дозволяє трансгендерним атлеткам змагатися у жіночих велоперегонах, якщо рівень їхнього тестостерону не перевищує 2.5 наномолів на літр упродовж двох років.

Джиро д'Італія в 2024 році може стартувати з України

Кілліпс посіла другу сходинку на стартовому етапі змагань і замкнула трійку лідерів на третьому відтинку турніру. Згодом американка виграла п'ятий етап і тріумфувала у загальному заліку Tour of the Gila, повідомляє Суспільне. Спорт.

"Після тижня нонсенсу в інтернеті я особливо вдячна всім, хто продовжує підтверджувати, що Twitter – не реальне життя. Я люблю своїх суперниць та вдячна за кожну нагоду навчитися та рости як людина та спортсменка", – написала Кліппс в Instagram після свого тріумфу на багатоденних перегонах.

Раніше участь Кілліпс у жіночих змаганнях жорстко розкритикувала американська велосипедистка Інга Томпсон. "Це підкреслює проблеми, що існують у жіночому велоспорті. У нас понад 50 трансгендерних жінок. Що відбувається за кадром – жінки просто тихо йдуть. Вони думають: "Навіщо боротися, якщо це не чесно?", – сказала вона у коментарі для The Telegraph.