УКР РУС

Під Бахмутом загинув титулований український велогонщик

11 квітня 2023 , 11:04 / Читать на русском

У боях за Бахмут від осколкового поранення загинув український велогонщик Костянтин Денека.

Денека служив в одному зі спецпідрозділів Головного управління розвідки МОУ. Дванадцятого березня захиснику виповнилося 40 років, а вже за два тижні він віддав життя за Україну.

У боях з росіянами загинув легендарний фанат Карпат

"Костянтин Денека був членом команди Leader Citroen Team, у складі якої вигравав десятки всеукраїнських змагань із велоспорту. Навіть під час нетривалих ротацій боєць не нехтував улюбленою справою та відвідував змагання двоколісних. У вересні Костя приїхав до Бучі, щоб підтримати учасників велопробігу з нагоди Дня міста", – йдеться у повідомленні Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

"Костю я довго не могла зрозуміти. На всіх наших гонках він завжди був мовчазний і відсторонений, але дуже круто робив свою роботу – вигравав гонки з неймовірною силою і впертістю. Потім мені вдалося з ним ближче познайомитись, і виявилось, що там всередині дуже спостережлива і добра людина.

І коли Костя з першого дня опинився в гущі воєнних подій, я була впевнена, що цей чоловік буде вперто, холоднокровно і виважено планомірно нищити ворога, тому залишиться живим. Але ця с*ча війна забрала навіть його. Костя Денека – переможець і герой", – поділилася спогадами велогонщиця Марта Захарова у Facebook.