УКР РУС

Тренер збірної України з греко-римської боротьби розкрив головний важіль росіян: "Тиснуть фінансово"

7 квітня 2023 , 00:55 / Читать на русском

Головний тренер збірної України з греко-римської боротьби Володимир Шацьких прокоментував рішення допустити агресорів до змагань.

"Я був здивований рішенням Міжнародного олімпійського комітету. Ми сподівались, що вони накладуть вето на допуск росіян та білорусів до міжнародних змагань. А якщо казати про нашу Міжнародну федерацію – то ми знали, що вони дадуть їм допуск. В нас же федерація проросійська, і її президент з Сербії Ненад Лаловіч, наскільки відомо, він в дуже дружніх стосунках з президентами російської та білоруської федерації спортивної боротьби.

Міжнародна федерація боротьби офіційно допустила до змагань спортсменів з росії та білорусі

Коли МОК таке рішення прийняв, то для мене було зрозуміло, що наша федерація дасть допуск представникам країн-агресорів виступати на змаганнях. Тому це їх рішення не стало для мене несподіванкою. Раніше UWW не намагались це зробити, адже наша дисципліна є олімпійською, і UWW повністю дотримується всіх правил і рекомендацій МОК. Тому ми сподівались лише на те, що МОК не дасть дозвіл на виступ спортсменів з рф та білорусі, але як тільки олімпійський комітет розв’язав руки, то ви самі бачили як швидко стався допуск.

Насправді, коли ми протягом року повномасштабної війни в нашій країні приїжджали на змагання, і бачили як до нас ставились представники UWW, то розуміли, що вони хочуть, аби росіян допустили, а також хочуть нам завадити в чесній боротьбі демонструвати нашу перевагу над іншими. Ми бачили, що вони незадоволені, що росіян та білорусів, які фінансують та корумпують їх структуру, не допускають до змагань.

А інші країни, до речі, навпаки були задоволені, адже таким чином стало менше корупції. Всі були задоволені, що змагання стали більш-менш справедливими. Бо росіяни впливали, зокрема, на жеребкування, і на суддівство.

Я знаю приклади тиску з боку росіян на UWW. Вони тиснули фінансово. Це був їх головний важіль. Вони корумпували всіх, кого могли, і люди, які слабкі на швидкий рубль, були незадоволені таким баном для рф та білорусі. Був, до речі, також один момент, коли один суддя дуже завзято наших хлопців засуджував, я це бачив на власні очі. Потім я навів про нього справки, і з’ясувалось, що в нього дружина – росіянка", – сказав Шацьких в ексклюзивному інтерв’ю XSPORT