УКР РУС

"Рішення не допускати росію та білорусь є чудовим знаком для всіх видів спорту", – президент Європейських ігор

5 квітня 2023 , 13:39 / Читать на русском

Президент організаційного комітету Європейських ігор Марцін Новак вкотре наголосив, чому представників країн-агресорів не буде на турнірі.

"Звичайно, Україні буде важко, оскільки ми знаємо, що багато спортсменів борються проти агресії. Вони наші сусіди, і ми намагаємося їм допомогти, чим можемо. Починається процес продажу квитків, тому ми очікуємо певну кількість людей з України.

Міжнародна федерація боротьби офіційно допустила до змагань спортсменів з росії та білорусі

Навіть у системі попереднього бронювання ми бачимо, що багато людей з України хочуть бути глядачами та дивитися наші Ігри через українських спортсменів.

Наше рішення не допускати росію та білорусь є чудовим знаком для всіх видів спорту в Європі, що ми не можемо погодитися з будь-якою агресією", – наводить слова Новака Inside the Games.

Функціонер раніше заявив, що якщо федерації з окремих видів спорту позбавлять Європейські ігри статусу відбору до літньої Олімпіади-2024, у Кракові взагалі відмовляться від проведення змагань з цих дисциплін. Такий статус наразі мають турніри з 19 видів. Старт змагань відбудеться 21 червня.