УКР РУС

Шведська лижниця отримала дискваліфікацію через допомогу колезі на Кубку світу

4 квітня 2023 , 22:20 / Читать на русском

На завершальному етапі Кубка світу з лижних перегонів у цьому сезоні трапився інцидент.

Шведська лижниця Моа Ілар під час спринтерських перегонів на останньому відтинку траси спеціально дозволила випередити себе іншій шведці Майї Дальквіст. Колега фінішувала другою і гарантувала собі перше місце в загальному заліку в цій дисципліні.

Норвегія вимагає посилити контроль за поводженням зі зброєю в біатлоні – все через моторошний інцидент

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) протрактувала такі дії Ілар як неспортивну поведінку і анулювали її результати на етапі Кубка світу. Натомість покарана спортсменка не шкодує, що так вчинила. "На той час, у той момент це видавалося правильним рішенням. Хтось може висловити припущення, що в мене забракло сил. Ніхто не знає", – цитує лижницю Суспільне Спорт.

Гоночний директор FIS Міхал Ламплот наголосив на різниці між командною тактикою окремих лижниць і порушенням правил спортивної поведінки. "Ситуація є особливою, тому що це останній спринт Кубка світу. Він визначає загальний підсумок Кубка спринтерів", – пояснив функціонер.

Водночас норвезька федерація лижних видів спорту має намір обговорити скандальну ситуацію під час зустрічі функціонерів у травні.