УКР РУС

"Ляпас українським спортсменам": у Німеччині критикують скандальне рішення МОК

28 березня 2023 , 22:20 / Читать на русском

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер прокоментувала рекомендацію МОК повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

"Рішення МОК є ляпасом для українських спортсменів. Вони заслуговують на солідарність міжнародного спорту. Найменше, на що може розраховувати Україна – чітку позицію. Міжнародний спорт має однозначно засудити жорстоку російську війну.

Це можливо тільки при повному виключенні російських і білоруських спортсменів. Той факт, що МОК не хоче допускати російських військових або команди, є лише абсолютним мінімумом і недостатнім.

Росіян та білорусів повертають до міжнародних змагань – деталі скандального рішення МОК

Немає жодних причин для повернення росії у світовий спорт. путін продовжує свою злочинну війну з жахливою жорстокістю проти мирного населення України. Російські військові щодня вбивають незліченну кількість українців, у тому числі багатьох спортсменів. Олімпійські ігри не відбуваються у вакуумі.

Той, хто дозволяє розпалювачу війни росії використовувати міжнародні змагання для своєї пропаганди, завдає шкоди олімпійському ідеалу миру та міжнародного взаєморозуміння", – цитує Фейзер офіційний Твіттер МВС Німеччини.

Нагадаємо, МОК рекомендував міжнародним федераціям різних видів спорту повернути росіян та білорусів до змагань, встановивши кілька обмежень.