УКР РУС

"У нього не завжди є зв’язок": Височанська – про батька, який приїхав з фронту, заради її виступу у фіналі ОІ-2024

25 вересня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Капітанка збірної України з художньої гімнастики Марія Височанська розповіла про батька, який перебуває на війні.

"Мені мама досі щось розказує і згадує, як вони з татом добирались в Париж. Батько зараз на фронті, в нього не завжди є зв’язок і я не мала можливості з ним поспілкуватися про це. Він добирався попутним транспортом зі сходу України, це було дуже довго, дуже складно, але він розумів, що це мені потрібно.

"Було зроблено спеціально": Височанська розповіла про реакцію, коли дізналась, що її охрестили росіянкою на ОІ-2024

Мої батьки ніколи не були на таких міжнародних змаганнях, а це Олімпійські ігри. Мама розказувала, що коли вони летіли у Париж літаком, то попали в повітряну яму. Його почало дуже сильно трусити, кидати, всі пасажири прокинулися, трішки почали панікувати. Але мій тато єдиний спав, як дитина, для нього це дуже звично.

Він вперше побував у Парижі й був в захваті, тому що ніколи не був на моїх міжнародних змаганнях, а зараз відчув цю атмосферу. Мама казала, що тато хвилювався за мене більше, ніж вона. Для нього це були нові емоції. Але Парижем вони не змогли погуляти, тому що тато сказав: "Я приїхав до дитини, мені не до цього, я не хочу гуляти, я хочу сконцентруватися на її виступі". Він ще був дуже втомлений, тому вони приблизно на годину вийшли в місто і все",  – розповіла Височанська у інтерв'ю NV.

Нагадаємо, Олег Височанський, батько української гімнастки, приїхав з фронту до Парижа, щоб підтримати доньку в фіналі Олімпійських ігор. Чоловік воює від початку російсько-української війни. Зокрема, він захищав Донецький аеропорт.