УКР РУС

"Обидва варіанти мерзенні": Сушкевич розповів, як росіяни провокують українських атлетів на Паралімпіаді-2024

2 вересня 2024 , 19:51 / Читать на русском

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич повідомив про випадки провокацій українців з боку нейтральних параспортсменів з російськими паспортами на Паралімпіаді в Парижі.

"Було кілька дуже неприємних випадків. Є два варіанти так званої комунікації. Перший варіант – провокаційно-хамовий. Іти поруч з нашим спортсменом і щось говорити про хохлів. Щось таке.

Трусов став срібним призером Паралімпіади у плаванні на 400-метрівці вільним стилем, випередивши суперника на долю секунди

Я про це говорив президенту Міжнародного паралімпійського комітету, що вони дограються, що ви, будь ласка, зробіть зауваження, бо буде біда. Я про це заявив. Офіційно зустрівся і сказав про це. Але є й інший варіант – провокаційний. Коли вони показово "ласкаво" кажуть, наприклад, "здравствуйтє". Щось на кшталт такого.

Обидва варіанти мерзенні. Вони викликають однозначну реакцію в наших спортсменів. Головне тут питання – не повестись на провокацію, бо буде дискваліфікація українського атлета. Я знаю ці варіанти, бо так робили в минулі роки субʼєкти паралімпійського спорту Росії.

Росія й у своїй пропагандистській діяльності, і у військовій – провокатор. Вони потім роблять невинний вид, виставляють людей, яких провокують, винними у чомусь.

Тут треба тримати витримку й мобілізувати себе, свою відповідальність перед країною, щоб виконати свою, нашу місію, з якою ми приїхали в Париж – для того, щоб здобувати перемоги українського спорту й обʼєднати світ навколо України", – сказав Сушкевич в ефірі "Ми – Україна".