УКР РУС

Медперсонал збірної Великої Британії врятував узбецького тренера з боксу – у нього зупинилось серце під час святкування золота Олімпіади-2024

11 серпня 2024 , 15:50 / Читать на русском

Головний тренер збірної Узбекистану з боксу Тулкін Кілічов переніс зупинку серця після того, як його підопічний Хасанбой Дусматов виборов золото Олімпіади-2024 в Парижі.

Першими на допомогу Кілічову прийшли двоє представників збірної Великої Британії, які перебували неподалік – лікар Хардж Сінгх і фізіотерапевт Роббі Лілліс.

Хавбек Інгульця втратив пам'ять і два зуби: "Навіть не зрозумів, у якій команді грає"

Сінгх виконував серцево-легеневу реанімацію, а Лілліс використав дефібрилятор.

"Тренери збірної Узбекистану повернулися до зони розминки, всі вони святкували, а потім звідти почулися крики, які вже не були святкуванням.

Люди кричали, просили викликати лікаря. Хардж був першим, хто відреагував, а я пішов за ним із сумкою для надання невідкладної допомоги, яку ми носимо з собою.

Я прибув приблизно через 30 секунд після Харджа, він уже почав проводити серцево-легеневу реанімацію. Через цю ситуацію зібралося багато людей, тому нам знадобився деякий час, щоб прибрати їх усіх. Я відкрив сумку, витягнув дефібрилятор, прикріпив електроди якнайшвидше. Після того, як було проаналізовано його серцевий ритм, апарат показав, що рекомендується використовувати розряд, тому ми прибрали всіх і дали розряд.

Спочатку він не приходив до тями, але приблизно через 20-30 секунд, коли Хардж продовжив робити йому штучне дихання, він раптово прийшов до тями, і це було чудово", – розповів Роббі Лілліс англійському виданню Daily Mail.