УКР РУС

Коляденко перед фіналом: "Фізично я готова, а ось психологічно – даються взнаки наші обставини в Україні"

10 серпня 2024 , 08:59 / Читать на русском

Українська борчиня Ірина Коляденко, яка сьогодні, 10 серпня, побореться за золоту медаль у ваговій категорії до 62 кілограмів, прокоментувала свій виступ на Олімпіаді-2024.

"З ким було найважче? Мабуть, перша сутичка проти Орхон Пуревдорж.

Коляденко забезпечила собі медаль Олімпіади, вийшовши у фінал з вільної боротьби

Всі суперниці сильні були, медалістки чемпіонатів світу. Але перша сутичка була найважчою, треба було розхитатися. Психологічно було важко налаштуватися, переналаштуватися. Все ж змагання даються важче психологічно. Фізично я підійшла у формі, а ось психологічно – все ж даються взнаки наші обставини в Україні. Тим паче, що я з Ірпеня – дуже важко.

Взагалі, Олімпіади у Токіо і Парижі – не порівняти: тут набагато більше подобається. По-перше, атмосфера в залі. В Токіо не було глядачів, було просто порожньо, а тут ця енергія глядачів, підтримка. Дуже заряджає та надає сил, коли ти встаєш і кричать "Україна!" чи ще щось мотивуюче. Це окриляє, відкриває очі, надає тобі сил далі працювати", – розповіла спортсмена Суспільному Спорт.

Фінал жіночої вільної боротьби в категорії 62 кг відбудеться в суботу, 10 серпня. За золото Коляденко боротиметься проти віце-чемпіонки світу, японки Сакури Мотокі. Сутичка Коляденко та Мотокі розпочнеться останнім запуском.