УКР РУС

Беленюк відреагував на ігнор від Гутцайта та розповів, чим займатиметься після Олімпіади-2024

9 серпня 2024 , 20:55 / Читать на русском

Жан Беленюк відреагував на те, що президент НОК України Вадим Гутцайт не привітав його з бронзою Олімпійських ігор у Парижі.

"Мені байдуже, хто там і кого привітав. Це його рішення, його соціальні мережі. Не знаю, з чим це пов’язано, але для мене це не є якоюсь трагедією", — сказав Беленюк Sport-express.ua.

Гутцайт привітав Насібова зі сріблом Олімпіади, проігнорувавши бронзу Беленюка

Видатний борець також розповів, чим буде займатися після завершення активної кар'єри.

"В мене парламентська робота є, особисте життя, на яке не вистачало часу. Тепер у мене трішки звільниться часу. Я не жив за рахунок того, що займаюся боротьбою, я отримував зарплатню у Верховні раді. У Міністерстві спорту в мене немає ніяких виплат, я займався спортом, як хобі. Я дійсно був як спортсмен-любитель. Олімпіада від її витоків – це змагання любителів, людей, які не отримують гроші за те, що займаються спортом.

Через те, що я у 2019 році став депутатом, я перестав отримувати гроші зі сфери спорту. Тому я справжній олімпієць, згідно з філософією олімпійського руху.

Буду і надалі тренуватися, але вже – відштовхуючись від часу та бажання. Спорт залишиться у моєму житті".

Нагадаємо, конфлікт між Беленюком і Гутцайтом має тривалу історію. Раніше Жан публічно критикував на той момент ще міністра молоді та спорту за те, що на минулу Олімпіаду поїхала надто роздута делегація чиновників. Також чемпіон Токіо-2020 був конкурентом Гутцайта на виборах голови НОК, але програв.