УКР РУС

16-річна Онофрійчук посіла 9-е місце у фіналі особистого багатоборства, проваливши дві вправи

9 серпня 2024 , 18:43 / Читать на русском

Українська гімнастка Таїсія Онофрійчук виступила у фіналі особистого багатоборства на Олімпіаді-2024.

У першому виді програми (вправа з обручем) 16-річна українка дуже потужно стартувала, але наприкінці виступу не змогла зловити предмет. Онофрійчук отримала оцінку 30, 400 бала та після першої вправи посіла передостаннє, дев'яте місце. Українка не могла приховати надзвичайне розчарування.

16-річна Онофрійчук у ритмі Майкла Джексона підкорила публіку на Олімпіаді та пробилася до фіналу особистого багатоборства

Головна тренерка збірної України Ірина Дерюгіна подала протест за оцінку складності, однак судді його не задовольнити.

Нижче від Таїсії розташувалася лише бразилійка Барбара Домінгос. А от на лідерську позицію вийшла представниця Німеччини Дарія Варфоломєєв з 36,300 пунктів.

Під час вправи з м'ячем Онофрійчук знову припустилася грубої помилки, втративши предмет аж за межі килима. За цей виступ Таїсія отримала найнижчу оцінку серед всіх гімнасток – 30, 900 бала. Найвище судді знову оцінили номер Варфоломєєв – 36,500.

У третьому виді програми (з булавами) наша землячка зуміла зібратися та виступила блискуче, отримавши одну з найвищих оцінок – 34,150.

У завершальній вправі зі стрічкою Онофрійчук теж виступила вдало і заробила 33, 950 очок. У підсумку українка посіла 9-е місце.

Олімпійською чемпіонкою стала екс-росіянка Варфоломєєв, срібло здобула болгарська спортсменка Боряна Калейн. Бронза в італійки Софії рафаеллі.