УКР РУС

Хижняк міг пропустити Олімпіаду-2024: "Була дуже серйозна травма"

8 серпня 2024 , 12:59 / Читать на русском

Українець Олександр Хижняк розповів, що міг не встигнути відновитися від травми до початку ОІ в Парижі.

"Від бою до бою відчував себе краще, була дуже серйозна травма. Лікарі навіть говорили, що шанси такі, що можу навіть не встигнути відновитися до Олімпіади в Парижі, тому що мало часу залишалося для відновлення та реабілітації. Але, слава Богу, усе в житті не просто так відбувається. Значить, так воно й мало бути.

Хижняк відповів, чи перейде у професійний бокс: "Для мене була ціль – золото в Парижі"

Травма така серйозна, усі ці ситуації, які траплялися, усі ці випробування… Хотів би подякувати Богу, дружині за те, що в мене синок зʼявився. За цей період протягом підготовки до ОІ в моєму житті це відбувалося. Кожен день я все це відчував.

Прокидаючись та засинаючи зі своєю дружиною, або коли знаходився на зборах, була думка про Олімпіаду, про те, що ми дуже мріємо. Удома медалі висять, кубки, і серед них срібло Олімпіади. І ми мріяли, що буде золота медаль у Парижі, що вона трішки буде прикривати срібну медаль у Токіо. Бо трішечки залишився осад від Олімпіади в Токіо. Але для мене це був важливий етап, цінний урок, цінний досвід.

Навіть на цих змаганнях я відчував, що з тими знаннями, з тим досвідом, який я отримав у Токіо, мені було набагато краще боксувати під час Ігор у Парижі", – сказав Хижняк Tribuna.com.