УКР РУС

"Тут показовий приклад Ковтуна": Беленюк висловився щодо виплат для атлетів, які не здобули медалі на ОІ

7 серпня 2024 , 16:29 / Читать на русском

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк поділився думками про призові для тих спортсменів, які фінішували у топ-6.

"Після Ріо-де-Жанейро були виплати для олімпійців, які фінішували або в топ-6, або в топ-8. Міністерство молоді та спорту прийняло додатковий акт з цього приводу. Виплати були набагато нижчі, ніж за медалі. Фактично, це було заохочення. Щоб спортсмени не дуже сильно розчаровувалися.

Беленюк пробився до півфіналу Олімпійських ігор з греко-римської боротьби

Не знаю, як буде зараз. Але спорт іноді це достатньо жорстка річ. Або ти сяєш в променях слави. Маєш всі лаври переможця, виплати, увагу фанів і медіа. Або займаєш четверте місце і всі розуміють, що це не результат. У цьому випадку четверте або п’яте місце може дорівнювати останньому. Вони найприкріші. Ти добре зробив свою роботу, продемонстрував гарний результат. Але без медалі це не котирується. Це потрібно прийняти.

Тому бажаю нашим олімпійцям, які зайняли високі місця, але не потрапили до призерів, не розчаровуватися і далі вірити в себе. Продовжувати штурмувати спортивні вершини. Тут показовий приклад Іллі Ковтуна, який спочатку двічі став четвертим, а потім виграв медаль", – сказав Беленюк в інтерв'ю Чемпіон.

Нагадаємо, Ілля Ковтун став срібним призером ОІ-2024 у вправах на паралельних брусах