УКР РУС

"Я одразу вірив": Сосновський прокоментував перемогу Хижняка над дворазовим олімпійським чемпіоном на Іграх-2024

4 серпня 2024 , 21:32 / Читать на русском

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський прокоментував перемогу Олександра Хижняка над кубинцем Арленом Лопесом у півфіналі Олімпіади-2024.

"Я одразу вірив. Перший раунд викликав сумніви – не думав, що судді дадуть проти нас оцінки 1:4. Раунд близький, хороший. Але потім вдалося. Ставили завдання Олександру на увесь бій у тактичному і технічному плані – більшість йому вдалися. Звісно, з таким майстром боксувати, як кубинець, складно – досвід великий.

Хижняк вийшов у фінал Олімпіади-2024 з боксу, здолавши дворазового олімпійського чемпіона

Перший раунд був більше сумбурним, багато ударів по руках. Лопес вміє добре вести поєдинок на середній та ближній дистанції. Сказали, щоб шукав дірки, і він їх шукав і потім вже влучав, а картина була інакшою. Або змушувати суперника помилитися, коли він більше відкривається. Коли кубинець починав атакувати, було багато гарних перехоплень, особливо у другому й третьому раундах.

Кубинець – дуже чутливий боксер. Завдання Саші полягало в тому, щоб бути ближчим до нього на ногах та намагатися його вимучити. Розуміли, що Лопес – віковий боксер, щоб на ньому було постійне навантаження: пресинг, пресинг, пресинг. І тоді вже у цьому пресингу проводити свої комбінації, удари та йти до перемоги.

Олександр уже боксував з Оралбаєм на міжнародному рівні. Хороший боксер, гарного рівня. Будемо готуватися", – сказав Сосновський у коментарі Суспільне Спорт.