УКР РУС

Триразову олімпійську чемпіонку не пустили на арену Олімпіади-2024 – вона не змогла вийти на півфінальний забіг

4 серпня 2024 , 00:22 / Читать на русском

Триразова олімпійська чемпіонка Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс не змогла взяти участь в півфінальному забігу на 100 метрів на Олімпіаді-2024.

Як повідомляє Essentially Sports, ямайська бігунка знялася зі старту, оскільки служба безпеки на Стад де Франс, де проходять змагання, не дозволила їй пройти в розминочну зону.

Жертва скандальної боксерки-"чоловіка", яка здалася за 46 секунд, отримає 100 тисяч доларів за поразку

Причиною відмови стало те, що Фрейзер-Прайс приїхала на стадіон сама, а не на командному автобусі. У зв'язку з цим служба безпеки не змогла оновити офіційний запис 37-річної спортсменки.

Сама ямайська легкоатлетка заявила, що напередодні її та інших спортсменів пропускали в розминочну зону без проблем, навіть якщо вони самостійно добиралися до арени. А про зміну правил її ніхто не попередив.

Переможницями трьох півфінальних забігів на 100 метрів стали американка Мелісса Джефферсон, Тіа Клейтон з Ямайки і Джулієн Альфред, яка представляє Сент-Люсію.

Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс ставала олімпійською чемпіонкою на дистанції 100 метрів на Іграх у Пекіні-2008 та Ріо-де-Жанейро-2016, а в Токіо-2020 вона завоювала золото в естафеті 4х100 метрів. На рахунку ямайської спортсменки також одна бронзова і чотири срібні медалі Олімпіад. Також Фрейзер-Прайс за свою кар'єру десять разів вигравала чемпіонати світу.

Напередодні Ігор-2024 у Парижі іменита легкоатлетка заявила, що ця Олімпіада стане для неї останньою.