УКР РУС

Харлан й Ко принесли Україні перше золото Олімпіади-2024, здобувши драматичну перемогу над Південною Кореєю у фіналі фехтування

3 серпня 2024 , 21:45 / Читать на русском

Україна здобула перше золото на Олімпійських іграх у Парижі

Фехтування у командній шаблі. Фінал

Україна – Південна Корея – 45:42

У фіналі фехтування у командній шаблі збірна України зійшлася з Південною Кореєю. Наша команда більшу частину поєдинку програвала, але наприкінці Ольга Харлан принесла нашій команді золоту перемогу.

Збірна України на чолі з Харлан здолала японок і вийшла у фінал Олімпіади, гарантуваши собі медаль

Відкривати сутичку традиційно довірили бронзовій призерці цьогорічної Олімпіади Ользі Харлан. Вона обіграла конкурентку з рахунком 5:3. 

Згодом на доріжці з'явилася Юлія Бакастова, яка поступилась з рахунком 3:5. Після неї естафета перейшла до Аліни Комащук – вона впевнено лідирувала, але розгубила перевагу й розійшлася із суперницею миром (5:5). 

Свою другу сутичку знову програла Бакастова – 1:5. Виправляти ситуацію довелось Ользі Харлан. Вона впоралась із завданням та скоротила відставання від кореянок, обігравши суперницю з рахунком 9:5. Аліна Комащук гідно змагалася, але все ж поступилась 4:5. Далі Юлія Бакастова була близькою до першої виграної дуелі, але, на жаль, її сутичка завершилась нічиєю. 

На щастя, вирішальні двобої Комащук та Ольги Харлан принесли нашій команді перемогу. Україна здобуває перше золото Олімпіади-2024!