УКР РУС

Збірна України на чолі з Харлан здолала японок і вийшла у фінал Олімпіади, гарантуваши собі медаль

3 серпня 2024 , 17:04 / Читать на русском

У півфіналі командної шаблі збірна України у складі Ольги Харлан, Олена Карвацької та Аліни Комащук перемогла японок.

Олімпійські ігри-2024. Париж. Шабля, командний турнір. Жінки. 1/2 фіналу

Україна – Японія – 45:32

Сутичку відкривала Ольга Харлан, яка схрестила шаблю з Рісою Такашімою  – цей відтинок протистоння завершився перемогою нашої зірки – 5:3.

Харлан і Ко вийшли у півфінал Олімпіади-2024 з фехтування на шаблі, здолавши італійок у нервовому бою

Далі Олена Карвацька закрила свою частину бою, зберігши гандикап у два уколи – 10:8. Вона впоралася з Місакі Емурою.

Потім Аліна Комащук, яка фехтувала з Шіхомі Фукусімою, змогла збільшити перевагу "синьо-жовтих" до чотирьох очок – 15:11.

Втім, у наступному раунді Олена Кравацька розгубила цей гандикап, одразу ж пропустивши три уколи поспіль. А згодом взагалі дозволила Японії вирватися вперед вперше у цій зустрічі. У підсумку цей відрізок завершився перемогою представниць Країни висхідного сонця – 20:17.

Ситуацію екстрено довелося виправляти Ользі Харлан. І лідерка збірної України чудово впоралася зі цим завданням. Свій відтинок вона виграла з рахунком 8:2 та знову вивела нашу команду вперед – 25:22.

У шостому раунді Аліна Комащук впоралася з Емурою – 30:25 на користь України. Далі на поміст вийшла Юлія Бакастова, яка замінила Олена Карвацьку. Українка дотиснула суперницю та зробила рахунок 35:29.

Аліна Комащук не залишила шансів суперниці та передала естафету Ользі Харлан з перевагою у 9 уколів – 40:31. У вирішальному раунді володарка 5 олімпійських медалей гарантувала собі шосту. 45:32 – Україна виходить у фінал, де зустрінеться з Південною Кореєю.