УКР РУС

"Олімпіада-2024 стала рекламою російської війни": легендарний Гашек обурений участю атлетів з РФ на Іграх у Парижі

3 серпня 2024 , 16:07 / Читать на русском

Дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек висловився щодо участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаді в Парижі.

"Олімпійські ігри мають один із найбільших впливів. Дозволивши виступити на Олімпіаді в Парижі багатьом російським спортсменам, які офіційно публічно не засудили російську імперіалістичну війну та російські злочини, ця Олімпіада стала величезною рекламою всіх російських злочинів в Україні.

Харлан і Ко вийшли у півфінал Олімпіади-2024 з фехтування на шаблі, здолавши італійок у нервовому бою

Це незаперечний факт. Треба сказати, що якщо ти рекламуєш війну, то автоматично несеш відповідальність за багато втрачених і покалічених людських життів. Тому необхідно усвідомити й визнати, що цьогорічна Олімпіада в Парижі вже несе і матиме пряму відповідальність за багато втрачених і покалічених людських життів. І з українського, і з російського боку. На жаль, це сумна реальність.

Усі ці люди, як офіційні особи МОК, так і політики, обрані нами, громадянами, мали можливість припинити цю величезну рекламу російської війни та російських злочинів. Вони цього не зробили, а тому несуть і будуть нести відповідальність за багато втрачених людських життів. Це реальність.

Олімпіада-2024 стала рекламою російської війни. Нашою метою має бути те, щоб реклама російської війни та російських злочинів ніколи не повторювалася на жодних змаганнях світу. Тому російські спортсмени, які офіційно не засуджують російську війну і не виступають відповідно, не повинні допускатися до змагань. Це аж ніяк не покарання. Йдеться про порятунок багатьох життів. Слава Україні! Героям Слава!" – цитує Гашека видання Чемпіон.

Нагадаємо, що в Іграх-2024 беруть участь 15 спортсменів з росії та 16 з білорусі. Вони виступають під "нейтральним" прапором.

Зазначимо, що чеський хокеїст активно підтримує українців. Він розповідає міжнародній спільноті про російську агресію та воєнні злочини окупантів.