УКР РУС

Костюк оцінила емоційний матч проти Векіч у чвертьфіналі Олімпіади: "Поплакала трошки, заспокоїлася"

1 серпня 2024 , 10:29 / Читать на русском

Українська тенісистка Марта Костюк прокоментувала поразку від хорватки Донни Векіч в 1/4 фіналу на Олімпійських іграх у Парижі.

"Звісно, це боляче. Я ж теж жива людина. Поплакала трошки, заспокоїлася. Так, це Олімпіада, так, це дуже боляче бути так близько, але вона зіграла дуже добре в моментах, де мала зіграти добре, щоб виграти.

Костюк вилетіла з Олімпіади-2024 за крок до півфіналу – помститись хорватці за Ролан Гаррос не вдалося

Як я вже сказала, я зробила все, що могла. Можна трошки засмутитися, але в мене далі турніри, теніс продовжується, теніс не зупиняється.

Відмотуючи назад, що б змінила б? Я б подала на матч-болі першу подачу сильну, а я її не подала. А так, я думаю, що особливо краще я більше вже нічого не могла зробити. Але я не думаю, що одне рішення все б змінило. Так можна про будь-який розіграш сказати у матчі. Так само можна сказати про 3:2 на брейк-пойнті, я неправильно зіграла. Я вже це не зміню, але це досвід.

У чому потрібно додати, щоб виграти турнір Grand Slam? Я додаю весь час в різних сферах. Я не вважаю, що є якась одна, тому що теніс – це дуже комплексний вид спорту.

Ти не можеш подивитися на гравця: "О, йому треба покращити удар з лівого боку, і тоді він зіграє". Або: "О, їй треба попрацювати з психологом, і тоді вона заграє". Такого не буває. Це точкові діагнози. Це не співпадає з реальною картинкою.

Тому, я вважаю, що мені просто потрібно продовжувати працювати, продовжувати ставати краще й рано чи пізно це все рівно станеться, тому що по-іншому не може бути", – сказала Костюк Tribuna.com.