УКР РУС

"Я знаю, кому не тиснути руку": Харлан прокоментувала обійми з екс-росіянкою після перемоги в 1/8 фіналу ОІ з фехтування

30 липня 2024 , 13:29 / Читать на русском

Українська шаблістка Ольга Харлан пояснила рішення привітати екс-росіянку Анну Башту після перемоги у 1/8 фіналу Олімпіади-2024.

"Вона з 2019 року представляє Азербайджан, і повірте: я знаю, кому не треба тиснути руку. Вона мені вчора побажала "золото", і це дуже приємно", – сказала Харлан у коментарі для Суспільне Спорт.

Світоліна привітала Харлан з бронзою Олімпіади в Парижі: "Знала, що вона зможе перемогти"

Після перемоги над Баштою українка потиснула руку суперниці та обійняла її перед тим, як покинути доріжку. Зазначимо, що представниця Азербайджану народилася у Тольятті та до 2018 року представляла збірну Росії, у складі якої ставала срібною призеркою чемпіонату світу в команді.

Нагадаємо, що у 2023 році Харлан відмовилася робити рукостискання з "нейтральною" фехтувальницею Анною Смірновою, яка є росіянкою. Через це українка отримала чорну картку на чемпіонаті світу.

До слова, Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування, здолавши представницю з Республіки Кореї. Ця медаль стала першою для України на Олімпійських іграх-2024 та п'ятою олімпійською нагородою для Харлан у кар'єрі. Вона повторила рекорд Яни Клочкової за кількістю медалей на Олімпійських іграх.