УКР РУС

Японія зберігає лідерство, Україна здобула першу нагороду – медальний підсумок третього дня ОІ-2024

30 липня 2024 , 00:34 / Читать на русском

Пройшов третій офіційний день Олімпійських Ігор-2024.

У Парижі минув черговий день Ігор. Змагання пройшли у 25 видах спорту, а у стрільбі з лука, спортивній гімнастиці, веслувальному слаломі, маунтенбайку, стрибках у воду, кінному спорті, фехтуванні, дзюдо, кульовій стрільбі, скейтбордингу та плаванні розіграли нагороди.

Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування – перша медаль для України

Цей змагальний день був дуже насиченим для України. І приніс збірній першу медаль: Ольга Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування на шаблях, здолавши представницю з Республіки Кореї Чой Себін.

Окрім Харлан, Україна мала ще два фініші у топ-5: у стрибках у воду та у спортивній гімнастиці. Білодід завершила виступи на турнірі, отримавши дискваліфікацію у другому колі. Нашого представника у маунтенбайку Гудиму зняли як колового.

Найбільшу кількість медалей за підсумками трьох днів мають США – 20, але у медальному заліку йдуть лише шостими. Лідирує Японія з 12 медалями, серед яких аж 6 золотих.

Україна у медальному заліку посі26-те місце, яке ділить з 11 збірними: Хорватією, Єгиптом, Іспанією, Угорщиною, Індією, Ірландією, Мексикою, Швейцарією, Словаччиною та Туреччиною.

Медальний залік Олімпіади-2024 (топ-10)