УКР РУС

Харлан зі сльозами присвятила бронзову медаль Олімпіади-2024 з фехтування Україні – відео

29 липня 2024 , 23:30 / Читать на русском

Українська шаблістка Ольга Харлан поділилась емоціями після здобуття бронзової медалі на Олімпійських іграх у Парижі.

"Зовсім інша медаль, вона бронзова, але для мене золота. Яка б медаль не була, вона для мене золота. Бо за тих кондицій, враховуючи те, де зараз знаходиться наша країна, через що ми проходимо, через що проходить кожен спортсмен, який тут представляє нашу країну. Це не передати просто. Це дуже важко.

Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування – перша медаль для України

Не знаю, що я зробила. Це просто не передати. Я присвячую це всій Україні, друзі, це вам. Присвячую це нашим захисникам і захисницям. Я присвячую це тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила Росія.

Де взяла сили на камбек з кореянкою? Я українка. У нас є сили, у нас завжди будуть сили. Ми завжди будемо боротися", – сказала Харлан у коментарі Суспільне Спорт.

Бронзову медаль Олімпіади-2024 Харлан присвятила Україні. Відразу після важкого бою Ольга зі сльозами на очах сказала: "Україно, ми тебе любимо, це для тебе, рідна, це для тебе".

Харлан завоювала першу медаль для України на Олімпійських іграх-2024 та п'яту олімпійську нагороду у своїй кар'єрі. Вона повторила рекорд Яни Клочкової за кількістю медалей на Олімпійських іграх – 5.

Нагадаємо, Ольга є олімпійською чемпіонкою 2008 року та срібною призеркою Олімпіади-2016 в командній першості, володаркою срібної та бронзової медалей Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості.