УКР РУС

Харлан знищила екс-росіянку та вихором увірвалася в чвертьфінал Олімпіади в індивідуальній шаблі

29 липня 2024 , 15:22 / Читать на русском

В 1/8 фіналу Олімпіади в індивідуальній шаблі Ольга Харлан розчавила екс-росіянку Анну Башту, яка представляє Азербайджан.

У попередньому раунді змагань Харлан впоралася з японкою Шіхомі Фукусімою (15:9). Сутичку з Баштою наша землячка також розпочала дуже впевнено. До слова, суперниця українки – росіянка за походженням, яка представляє Азербайджан.

Харлан впевнено впоралася з японкою і пробилася в 1/8 фіналу Олімпіади-2024 в індивідуальній шаблі

На доріжці Харлан фактично не помітила Башту, кинувшись у відрив вже на старті протистояння. До слова, труднощів фехтувальницям додав шалений шум на трибунах, через який спортсменки часто не могли почути суддю. З усім тим українська зірка ефектно здолала суперницю з рахунком 15:6 та вихором увірвалася у чвертьфінал Олімпіади в Парижі. 

Нагадаємо, що Харлан є олімпійською чемпіонкою 2008 року та срібною призеркою Олімпіади-2016 в командній першості, володаркою срібної та бронзової медалей Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості. До повної колекції бракує індивідуального золота. Перед Парижем Ольга натякала, що ці Ігри стануть останніми у її кар'єрі.