УКР РУС

Гутцайт розкрив суму призових українських атлетів на Олімпіаді-2024: "У інших країнах спортсмени не отримують такі кошти"

22 липня 2024 , 15:44 / Читать на русском

Президент НОК Вадим Гутцайт розповів про призові українських спортсменів за медалі на Олімпійських іграх у Парижі.

"Преміальні залишилися такими, як були у Токіо. 125 тисяч доларів за золото, 100 – за срібло і 80 – за бронзу. Це не маленькі кошти. Потрібно розуміти, що наша країна перебуває в стані війни, а під час війни – це особливо великі кошти.

Ротань розповів, як вмовляв клуби відпустити футболістів на Олімпіаду : "Я бився за них до кінця"

Якщо у нас, дай Боже, будуть спортсмени з золотими нагородами, то вони отримають 125 тисяч доларів преміальних плюс президентська стипендія, яка може бути у районі 50-60 тисяч гривень кожного місяця. Це хороші гроші. Знаєте, це суттєва підтримка для кожного спортсмена.

Чесно кажучи, я не цікавився питанням, які преміальні за олімпійські нагороди в інших країнах. Але ми завжди входили в одну із невеликих груп країн, де спортсмени реально отримують призові кошти. У багатьох інших країнах спортсмени не отримують такі призові, як отримують українські атлети", – сказав Гутцайт у коментарі для Sport-express.ua.

Нагадаємо, Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. Україну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту.