УКР РУС

Франція впевнена в кібератаках під час Олімпіади – одним із джерел загрози може бути Росія

20 липня 2024 , 18:57 / Читать на русском

У Франції готуються до атак з використанням програм-вимагачів під час Олімпійських ігор.

Про це повідомляє Inside the Games. Французьке урядове агентство з кібербезпеки Anssi впевнене, що такі атаки будуть неминучими, хоч до них готувались протягом останніх двох років.

Перші українські олімпійці вже в Парижі – Верняєв поділився світлинами

Загрози можуть надходити з різних джерел, включаючи злочинні організації, державні суб'єкти, такі як Росія, які прагнуть зірвати Ігри.

Агентство висловило упевненість у здатності команд безпеки впоратися з цими загрозами, але визнало, що нереалістично очікувати повного запобігання.

Атаки з вимогою викупу передбачають шифрування та блокування доступу до комп'ютерних систем. Мета Anssi – забезпечити, щоб більшість атак так і не відбулися, а відповіді на них були швидкими та ефективними, щоб мінімізувати їхній вплив.

Основна відповідальність за протидію цим атакам покладається на урядове агентство з кібербезпеки та Міністерство внутрішніх справ за додаткової підтримки підрозділу кіберзахисту Міністерства оборони (Comcyber).

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. Україну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту.