УКР РУС

Олімпіада-2024: стало відомо, скільки спортсменів з країн-агресорів виступить в Парижі

18 липня 2024 , 18:58 / Читать на русском

Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив список російських та білоруських спортсменів, які виступатимуть на Олімпіаді-2024.

Допуск отримали 15 спортсменів з Росії та 16 з Білорусі. Про це повідомили на офіційному сайті МОК. Усі вони виступатимуть під "нейтральним" прапором, виключно в індивідуальних турнірах. Щоб отримати запрошення на Олімпійські ігри, вони мали пройти перевірку МОК на дотримання критеріїв нейтральності.

Олімпіада-2024: збірна України отримала власні марки

Російські спортсмени змагатимуться у Франції у п'яти видах спорту: велоспорті, стрибках на батуті, веслуванні на байдарках і каное, плаванні та тенісі. В останньому виді спорту вони матимуть найбільше представництво – сім спортсменів у чоловічому та жіночому турнірах.

Усі допущені білоруські атлети прийняли запрошення у велоспорті, стрибках на батуті, тхеквондо, важкій атлетиці, академічному веслуванні, стрільбі, веслуванні на байдарках і каное та плаванні. 

Зазначимо, що 18 спортсменів з російськими паспортами і 7 з білоруськими відмовились від запрошень, які їм надсилав МОК. Найбільше відхилень було в боротьбі. Серед білорусів прийняв лише один спортсмен із шести, а в росіян усі 10 відмовились. 

Нагадаємо, що Україну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту. Це найменше представництво "синьо-жовтих" за час виступів на літніх Олімпіадах.

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.